Fémdekor facebook

Úszókapu beépítési útmutató


Úszókapu beépítési útmutató

Hova helyezze el a H profilt?

H profilnak nevezzük azt a szerkezetet, ami majd tartja az úszókapuját. Erre a szerkezetre kerülnek, fel majd az úszókaput tartó görgők. Fontos, hogy a görgőt tartó talp felső síkja a majdani végleges talajszint felső síkjával egyezzen meg. Ez alól gyakorlatilag nincs kivétel. Ha nem biztos a magasságban, akkor inkább tegye lejjebb a szintet mint feljebb, mivel felfele lehet hézagolni a szinten, de lefele sajnos nem. Mindig tisztázza a végleges magasságot azzal a kivitelezővel aki a végleges burkolatot helyezi el a kapuja környékén. Példa képen, ha lesz térkő a mostani talajszinten, akkor azt is számolja bele!

A kőművest tájékoztatni kell! A "H" profilt úgy kell elhelyezni, hogy a görgőt tartó talp középvonala a kerítés végleges belső vonalától 120mm-re helyezkedjen el és a bejárati nyílás szélétől 300mm-re legyen. Természetesen a 120mm a hátsó görgőt tartó talpra is vonatkozik, illetve figyelembe kell venni a kerítés tetejére kerülő esetleges fedkő szélességét (mennyit nyúlik be a kapu irányába a falsíktól). A faltól való távolság lényegében rugalmas, főleg esztétikai kérdés, illetve ne legyen olyan nagy, hogy a háziállatunk esetleg a kerítést megkerülve kijuthasson.

Fontos, hogy a görgőt tartó talpak egymáshoz képest vízszintben helyezkedjenek el, függetlenül attól, hogy a telek milyen irányba lejt. A kapunak mindig vízszintesen kell mozognia, ellenkező esetben magától kicsapódna vagy éppen be. A motor vezérlés is megköveteli a vízszintes mozgatást.

Fontos!
Extrém lejtési viszonyok mellett (mikor nem megoldható a vízszintes elhelyezés) nem lehet alkalmazni a fent leírtakat. Kérem ez esetben konzultáljon velünk!

H profil betonágya

Úszókapu műszaki rajz

A H profilt az általunk megadott méretű betonágyba kell elhelyezni. A betonágy szélessége minden esetben minimum 400mm (optimális az 500mm) és a mélysége állandó mégpedig 800mm. Egyetlen érték változó mégpedig a D érték a betonágy hossza. A Betonágy hossza a kapu méretétől függ, ezt az adatot mindig mi mondjuk meg mekkora, mivel mi tudjuk milyen súlyú lesz az adott kapu. A betonágy hosszától függetlenül a H profilt a fent megadott méretek alapján kell elhelyezni és NEM a betonágy közepére!

Kérdése van, akkor kérdezzen bátran!

Amennyiben kérdése, megbeszélni valója lenne, kérem keressen telefonon bátran! Jobb inkább mindent háromszor-négyszer átbeszélni, mint utána a keletkezett hibákat javítgatni napokig.

Kovácsoltvas kerítéselemek
Tudásbázis
Kalkulátorok
Fémdekor Kft. Facebook csatorna

Tisztelt Ügyvezető Úr! Mindenekelőtt köszönöm a profi kivitelezést. A munka során egy apróságtól eltekintve, aminek a megoldása folyamatban van, mindennel meg voltam elégedve. Külön tetszett, hogy kollegái a gyártás folyamán végig tartották velem a kapcsolatot, és az egyes részegységek elkészültekor kikérték a véleményemet, hogy az addig elvégzett munka olyan-e, mint amit elképzeltem. A beépítés folyamán is minden úgy történt, ahogy azt kollegáival előzetesen megbeszéltem. A munka a cudar időjárás ellenére is flottul, gördülékenyen ment. Az úszó kapu egy kicsit távolabb került a kerítés oszlopától, mint azt elképzeltem, de a probléma megoldása folyamatban van. A végeredménnyel nagyon meg vagyok elégedve. A kerítés nagyon tetszetős, a beszerelés pontos. Még most, a beszerelés után néhány nappal is hosszú percekig szoktunk benne gyönyörködni az ablakból a családommal! Örülök, hogy Önöket választottam!

Tisztelettel: V. Zsolt Kistarcsa

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Kovácsoltvas kerítés, kapu - FémDekor Kft. | ©2010-2015 Minden jog fenntartva