Fémdekor facebook

Kovácsoltvas tolókapu

A kovácsoltvas kerítésbe épített alsósínes kovácsoltvas tolókapu betonba ágyazott sínrendszeren gördül, ezért télen a nyitás irányban takarítást igényel, ezért ha a hely biztosított, mi minden esetben kovácsoltvas úszókaput szoktunk ajánlani, mivel télen semmilyen takarítást nem igényel és a gyártási költsége sem annyival magasabb mint amennyi fáradságot megspórol majd a jövőben.

Kovácsoltvas tolókapu
A képen jól látszanak a görgők, de van mód a görgők rejtett elhelyezésére is!

Kovácsoltvas tolókapu mikor alkalmazható?

A tolókapu nyitás irányában legalább akkora helyre szükség van, mint amekkora a kapubejáró +0,6m, tehát ha egy 3m-es kapubeállóról beszélünk, akkor a nyitás irányban 3,6m helyre szükségünk van.

Kovácsoltvas tolókapu előnyei

  • A tolókapunak egyértelmű előnye, hogy nem vesz el helyet a kapubejáróra merőlegesen, csak oldal irányban, így a garázs akár a kaputól 1m-re is elhelyezkedhető.

Kovácsoltvas tolókapu hátrányai

  • A sínpályát télen tisztán kell tartani.
  • Folyamatos karbantartást igényel mivel a görgők érintkeznek a vízzel, sárral, vagy egyéb szennyező anyaggal.
  • A közhiedelemmel ellentétben nem lényegesen olcsóbb mint a kovácsoltvas úszókapu.
  • Látszanak a görgők, hacsak nem süllyesztjük bele a zártszelvénybe.

Technikai segédlet

Úszókapu műszaki rajz

L: Kapubejáró szélessége
Y (tolókapu helyigénye): L + 600mm
Kapu teljes hossza: L + min. 500mm

A sínpályának masszív betonalapot kell önteni. Kérem egyeztessen velünk mielőtt a kapu lábazata elkészül, mivel a lábazat kiöntésénél érdemes magát a sínpályát is a beton alapba rögzíteni. Mi előre elkészítjük a sínpályát és az alap kiöntésénél azonnal be lehet (önteni) rögzíteni, így sokkal stabilabb és tartósabb lesz.

Kovácsoltvas kerítéselemek
Tudásbázis
Kalkulátorok
Fémdekor Kft. Facebook csatorna

Tisztelt Ügyvezető Úr! Mindenekelőtt köszönöm a profi kivitelezést. A munka során egy apróságtól eltekintve, aminek a megoldása folyamatban van, mindennel meg voltam elégedve. Külön tetszett, hogy kollegái a gyártás folyamán végig tartották velem a kapcsolatot, és az egyes részegységek elkészültekor kikérték a véleményemet, hogy az addig elvégzett munka olyan-e, mint amit elképzeltem. A beépítés folyamán is minden úgy történt, ahogy azt kollegáival előzetesen megbeszéltem. A munka a cudar időjárás ellenére is flottul, gördülékenyen ment. Az úszó kapu egy kicsit távolabb került a kerítés oszlopától, mint azt elképzeltem, de a probléma megoldása folyamatban van. A végeredménnyel nagyon meg vagyok elégedve. A kerítés nagyon tetszetős, a beszerelés pontos. Még most, a beszerelés után néhány nappal is hosszú percekig szoktunk benne gyönyörködni az ablakból a családommal! Örülök, hogy Önöket választottam!

Tisztelettel: V. Zsolt Kistarcsa

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Kovácsoltvas kerítés, kapu - FémDekor Kft. | ©2010-2015 Minden jog fenntartva