Fémdekor facebook

Kovácsoltvas kerítésről általában

Kovácsoltvas kerítés magassága

A kerítés magasságok 1.500-2.000mm közöttiek, bár embere válogatja éppen milyet magasat építtet. A legtöbb esetben a járófelülettől számítva 500-600mm a lábazat majd erre kerül fel 50-70mm fedkő majd 50-60mm hóhézag és végül 1000-1.400mm magas kerítésbetét.

Kovácsoltvas kerítésem hova építhetem?

Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet szerint, a kerítésnek a telek határvonalain belül kell elhelyezkednie.
Kerítés építési szabályok >>

A kapu merre nyílhat?

A kapu nem nyílhat a közterület irányába, mivel balesetveszélyes, tehát ha egy kétszárnyas kovácsoltvas kapuról beszélünk, akkor mindkét szárnynak a telkünk határvonalain belülre kell nyílnia. Az úszó kapu természetesen oldal irányban mozdul el, általában a már meglévő kerítésfal mögé (telken belülre).

Faborítású vagy kovácsoltvas kerítés? Kinek mit ajánlunk?

A fa kerítést csakis esztétikai okból ajánljuk, mivel hosszú távon gondolkodva egyértelműen sokkal költségesebb, mint bármilyen fém kerítés. A fa sajnos az anyagából kifolyólag nem időtálló és már néhány év elteltével meg sem fogja közelíteni eredeti állapotát. A fakerítéseket különböző faápoló anyagokkal lehet kezelni, de 100%-os védelmet egyik sem tud nyújtani. Tudomásul kell venni, hogy néhány év múlva fakerítésünk nem lesz olyan, mint új korában és újra le kell cserélnünk a fa borítást róla, ha azt szeretnénk, hogy újra szép legyen.

A fém (kovácsoltvas) kerítések hosszú időn át szolgálnak és borításunk nem igényel cserét. Az idő múltával a természetesen rozsdásodás fog jelentkezni a felületen, de azt egy egyszerű újra festéssel ki lehet javítani, és minden olyan lesz mint újkorában.

Kovácsoltvas kerítéselemek
Tudásbázis
Kalkulátorok
Fémdekor Kft. Facebook csatorna

Tisztelt Ügyvezető Úr! Mindenekelőtt köszönöm a profi kivitelezést. A munka során egy apróságtól eltekintve, aminek a megoldása folyamatban van, mindennel meg voltam elégedve. Külön tetszett, hogy kollegái a gyártás folyamán végig tartották velem a kapcsolatot, és az egyes részegységek elkészültekor kikérték a véleményemet, hogy az addig elvégzett munka olyan-e, mint amit elképzeltem. A beépítés folyamán is minden úgy történt, ahogy azt kollegáival előzetesen megbeszéltem. A munka a cudar időjárás ellenére is flottul, gördülékenyen ment. Az úszó kapu egy kicsit távolabb került a kerítés oszlopától, mint azt elképzeltem, de a probléma megoldása folyamatban van. A végeredménnyel nagyon meg vagyok elégedve. A kerítés nagyon tetszetős, a beszerelés pontos. Még most, a beszerelés után néhány nappal is hosszú percekig szoktunk benne gyönyörködni az ablakból a családommal! Örülök, hogy Önöket választottam!

Tisztelettel: V. Zsolt Kistarcsa

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Kovácsoltvas kerítés, kapu - FémDekor Kft. | ©2010-2015 Minden jog fenntartva