Fémdekor facebook

Kovácsoltvas kerítés

Antik festés. Antik bevonat (bronz, ezüst, arany)

Kerítés és kerítés között van különbség? Van!

Két kovácsoltvas kerítés között is hatalmas minőségbeli különbségek lehetnek, mi rendkívüli figyelmet szentelünk a minőségre (hegesztésekre, csiszolásokra, festék alapanyagokra, stb.) és igyekszünk a maximumot nyújtani ügyfeleinknek. Van olyan kőműves partnercégünk, akinek a munkáját bátran ajánljuk, mivel tudjuk, hogy minőségi munkát végez. Meggyőződésem, hogy csak az tud majd a piacon maradni, akinek a munkája és az ahhoz való hozzáállása kifogástalan.

Kezdjük az alapokkal... Az alap.

Nem árt tudni, hogy minden kovácsoltvas kerítésnek,  aminek beton alapja van annak legalább 30cm szélesnek és 80cm mélynek kell lennie, mivel ennél mélyebben a nedves föld nem tud megfagyni.

Hallunk néha "szakemberektől" olyan tanácsokat, hogy "Nem kell csak 30cm mély, mert a kerítés azon is megáll!" - Igen... megáll! De meddig? Ha a nedves föld megfagy, akkor a térfogata növekszik, a növekedés hatására a föld megemeli a 30cm vastag betont és megrepeszti azt. A legtöbb esetben, ezért is szorul be egy idő után a kapu, nem csukódik rendesen és potyog le a burkolat.

Fontos tudni, hogy a kaput tartó beton (zsalukő) oszlopokat összefüggő betonnal és hálós vasszerkezettel kell összekötni az alappal, hogy ne tudjon később elmozdulni.

Kerítés betonalap ára: Egy megfelelő (30x80cm-es) beton alap elkészítése 7-10.000 Ft/m a földmunka nehézségétől függően.

Zsalukő kerítés

A kerítés elkészítésére sokféle megoldás létezik, de mondhatni a legáltalánosabb kovácsoltvashoz illő megoldás a zsalukőkerítés. A kerítés zsalukő lábazata általában 60cm magas és 20-30cm széles a majdani burkolat vastagságától függően. A kerítést küllemét érdemes megbontani 2-2,5m-enként, ami 30-40cm széles szalukő oszlopokkal történik. Természetesen a zsalukő oszlopok helyett használhatunk tömör kovácsoltvas oszlopokat is, így légiesebb hatást érünk el.

A zsalukőre többféle burkolatot lehet helyezni, nekem személy szerint a lábazati műgyanta, ami a legjobban tetszik, ez látható az alábbi képen is.

Zsalukő kerítés ára: Egy minőségi zsalukőkerítés betonalap, kovácsoltvas betétek és nyílászárók nélkül bepucolva 40-50.000 Ft/m

Kovácsoltvas kerítés

Kovácsoltvas kerítésbetét

A kovácsoltvas kerítéselemek választéka igen széles, szerencsére több száz kiegészítő közül választhatunk. Legtöbb esetben a függőleges pálcázatú kovácsoltvas kerítéselemek a legtetszetősebbek ügyfeleink körében. Ha gondolja nézze meg kovácsoltvas webáruházunk választékát, hogy tájékozódjon a lehetőségekről ide kattintva.

Kovácsoltvas kerítésbetét méretek:

A kovácsoltvas kerítésbetétek általában 2-2,5m szélesek és 1,2-1,3m magasak. A pálcák közötti távolság kb. 120mm, így a "kutyarács" is kényelmesen elfér a kerítésbe (fenti képen látható). A "kutyarács" pálcatávolsága kb. 50mm.

Amennyiben nem kívánunk kutyarácsot alkalmazni, de azt szeretnénk, hogy a kutya ne tudja a fejét kidugni érdemes 100mm-es pálcatávolságot tartani. Megjegyzem, esztétikai szempontból szebb a 120mm-es pálcaköz (kevésbé zsúfolt).

Kovácsoltvas kerítéshez él vagy lap mángorolt 12mm-es négyzetacél pálcázatot szoktuk ajánlani ez ár tekintetében a legkedvezőbb és esztétikailag sem utolsó. A pálcázatot lehet díszíteni többféle kovácsoltvas középdísszel, C,S,O -elemmel, csúcsdísszel, rozettával és kiegészítő díszekkel.

Kovácsoltvas kerítés korrózióvédelme:

Mi szigorúan minden kovácsoltvas kerítéshez opcióként tűzi horganyozást ajánlunk. Csak így lehet megelőzni a korróziót! A tűzi horganyozott kovácsoltvas kerítésekre 10 év átrozsdásodás garanciát vállalunk. A horganyozásért külön hasznot nem számolunk fel, tehát annyiért adjuk amennyiért kapjuk. A tűzi horganyozás az egy feltétlen szükséges egyszeri kiadás, semmiképpen ne spórolja le  kovácsoltvas kerítéséről!

Kovácsoltvas kerítésbetét áráról ide kattintva tájékozódhat >>

Kovácsoltvas kerítéselemek
Tudásbázis
Kalkulátorok
Fémdekor Kft. Facebook csatorna

Tisztelt Ügyvezető Úr! Mindenekelőtt köszönöm a profi kivitelezést. A munka során egy apróságtól eltekintve, aminek a megoldása folyamatban van, mindennel meg voltam elégedve. Külön tetszett, hogy kollegái a gyártás folyamán végig tartották velem a kapcsolatot, és az egyes részegységek elkészültekor kikérték a véleményemet, hogy az addig elvégzett munka olyan-e, mint amit elképzeltem. A beépítés folyamán is minden úgy történt, ahogy azt kollegáival előzetesen megbeszéltem. A munka a cudar időjárás ellenére is flottul, gördülékenyen ment. Az úszó kapu egy kicsit távolabb került a kerítés oszlopától, mint azt elképzeltem, de a probléma megoldása folyamatban van. A végeredménnyel nagyon meg vagyok elégedve. A kerítés nagyon tetszetős, a beszerelés pontos. Még most, a beszerelés után néhány nappal is hosszú percekig szoktunk benne gyönyörködni az ablakból a családommal! Örülök, hogy Önöket választottam!

Tisztelettel: V. Zsolt Kistarcsa

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Kovácsoltvas kerítés, kapu - FémDekor Kft. | ©2010-2015 Minden jog fenntartva