Fémdekor facebook

Kovácsoltvas kerítést kiegészítő díszek

Válasszon kiegészítőt díszeink közül, hogy kovácsoltvas kerítése még szebb legyen!

Antik bevonat (bronz, ezüst, arany, zöld)

Antik festés. Antik bevonat (bronz, ezüst, arany)

A kovácsoltvas kerítések alap színe 99%-ban fekete, mi is ezt a színt ajánljuk a kovácsoltvas kerítésekhez. Az alapszínre kerül rá az antik hatást kölcsönző festék (bronz, ezüst, arany, zöld). Az antik festék kopásállósága rendkívül magas, ezért nem kell attól tartania, hogy a felhordott kis mennyiség ellenére az hamar lekopik. Amennyiben olyan kovácsoltvas kerítés kiegészítőt választ, aminek a felülete egyeletlen, akkor szinte kötelező a patina bevonat, hogy ezen domborulatok még látványosabbak legyenek. Az esti lámpafénynél, vagy mikor a nap surlófényként oldalról világítja meg majdani kovácsoltvas kerítését, rendkívül esztétikus látványt fog kelteni.

C - elemek felül, bundolva

Kovácsoltvas C elem

A kovácsoltvas "C" elem is mint kiegészítő dísz szolgál a kovácsoltvas kerítésben. Szintén lényegesen emel az összhatáson. A "C" elemek között helyezkednek el a kerítés pálcái. A "C" elemek és a pálcák csatlakozását egy bund fogja körbe. Amennyiben ezt a kiegészítőt választja, erősen el kell gondolkodnia a tűzi horganyozáson, mivel csak ezzel a technológiával akadályozható meg a korrózió ezeken a rögzítési pontokon. Tűzi horganyozás nélkül a "C" elemek illesztésénél nagy valószínűséggel rozsdásodás fog jelentkezni, viszonylag rövid időn belül.

Kutyarács

Kutyarács

A kutyarács a képen látható módon besűríti a kapu és a kerítésbetét alsó részét, ezzel megakadályozza, hogy a kisebb kutyák ki-be járhassanak, illetve a kutya a fejét kidugva esetleg megharaphassa az utcán közlekedőket. A kutyarács által a pálcaosztás kb. 5cm-es lesz. A kutyarácsot alapvetően akkor érdemes kérnie opcióként, ha kutya van/lesz a háznál.

Mező közepén rozetta

Kovácsoltvas rozetta

A rozetta a kerítésmezők közepén elhelyezkedő dísz. Esztétikai célt szolgál. Amennyiben opcióként megrendeli, úgy minden kerítésmező közepébe 1db-ot, a személybejáró kapuba 1db-ot, valamint a gépkocsi beálló kapuba 2db-ot helyezünk el.

Minden második pálca közepén díszítés

Kovacsoltvas díszítés

Ahogy a képen is látszik a kovácsoltvas pálcák közepén egy "gumós" díszítés helyezkedik el. Ez a díszítés minden második pálcára kerül fel, így egy kicsit szellősebb, légiesebb, kevésbé tömör hatást érünk el. Én mindenképpen javaslom, hogy valamilyen pálcadíszítés legyen a kovácsoltvas kerítésben.

Pálcák közepén díszítés 1-2 formában

Kovácsoltvas díszítés

A kovácsoltvas pálcákon 1-2 darabszámban helyezkednek el díszítőelemek, ezzel a megoldással tömörebb szerkezetet érhetünk el.

Tűzi horganyozott felülettel

Tűzi horganyzás, tűzihorganyozás

A tűzi horganyozással megakadályozható a kovácsoltvas kerítés rozsdásodása, valamint a kerítésre hordott festékanyag is tovább tart, illetve könnyebb-olcsóbb lesz az újrafestés is. Költségvonzatát tekintve, drágítja a kerítés elkészítését, de hosszútávon csak előnyünk származik belőle. Nem utolsó szempont az sem, hogy a rozsdás lé nem fog folyni a szép új fed kövünkre sem. Mi alapértelmezetten horganyozva kínáljuk kovácsoltvas kerítéseinket, garanciát is csak így tudunk vállalni az átrozsdásodásra, de ettől függetlenül minden esetben opcióként szerepel az ajánlatban, hacsak kifejezetten nem kérte az ajánlat kéréskor.

Dísz szegecseléssel

Szegecselt kovácsoltvas kerítés

Lehetőség van a kerítést dísz szegecsekkel ellátni. A dísz szegecseknek semmilyen tartó szerepük nincs, csak dekorációként szolgálnak. A szegecsek a kovácsoltvas kerítés minden olyan pontjára (két oldalról) felkerülnek, ahol a valódi szegecsek is helyet kapnának. A díszszegecsek felhelyezése aprólékos precíz feladat, ezért relatív sok időt vesz idénybe.

C elem díszítés a kutyarácsban

C elem díszítés a kutyarácsban

Magasabb kapuknál (2,0 - 2,2m) ajánlott a használata. Alacsonyabb kapuknál egy kicsit túlzsúfolttá teszi a teret, ezért én személy szerint nem ajánlom. Ez a díszítés, akkor használható esztétikusan, ha a kutyarács csúcsai magasabbra vannak engedve és vízszintesen futnak (nem követik a felső összekötő ívét).

Dupla vízszintes összekötő és O elem díszítés

Dupla vízszintes összekötő és O elem díszítés

Esztétikai okból ajánlott. Ha O elem díszítés kerül a kovácsoltvas kerítésbe, akkor legyen alatta egy összekötő pluszban. Ez a plusz összekötő robosztusabb külsőt kölcsönöz a kovácsoltvas kerítésnek.

Kovácsoltvas kerítéselemek
Tudásbázis
Kalkulátorok
Fémdekor Kft. Facebook csatorna

Tisztelt Ügyvezető Úr! Mindenekelőtt köszönöm a profi kivitelezést. A munka során egy apróságtól eltekintve, aminek a megoldása folyamatban van, mindennel meg voltam elégedve. Külön tetszett, hogy kollegái a gyártás folyamán végig tartották velem a kapcsolatot, és az egyes részegységek elkészültekor kikérték a véleményemet, hogy az addig elvégzett munka olyan-e, mint amit elképzeltem. A beépítés folyamán is minden úgy történt, ahogy azt kollegáival előzetesen megbeszéltem. A munka a cudar időjárás ellenére is flottul, gördülékenyen ment. Az úszó kapu egy kicsit távolabb került a kerítés oszlopától, mint azt elképzeltem, de a probléma megoldása folyamatban van. A végeredménnyel nagyon meg vagyok elégedve. A kerítés nagyon tetszetős, a beszerelés pontos. Még most, a beszerelés után néhány nappal is hosszú percekig szoktunk benne gyönyörködni az ablakból a családommal! Örülök, hogy Önöket választottam!

Tisztelettel: V. Zsolt Kistarcsa

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Kovácsoltvas kerítés, kapu - FémDekor Kft. | ©2010-2015 Minden jog fenntartva